2024-10-21 Ciuret-Torrent de Fontcoberta-Puig Cubell.gpx

by maria vilaseca
Distance
15.51 Km
Ascent
793 m
Duration
255 h 57 m 51 s
Descent
769 m
Average speed
0.06 Km/h
Maximum altitude
1,493 m
Maximum speed
18.59 Km/h
Minimum altitude
1,065 m
Pace
990.03 min/km
Stopped time
251 h 07 m 49 s
with Land

Plan your trips with Land

Know more

Altitude

Speed

Altitude

Speed

Bonica i solitària caminada per les fagedes del veïnat de Ciuret (Osona) on desprès de visitar l’església de Santa Llúcia (s.XVIII) baixarem a veure els salts i gorgs del Rec del Toll i del Torrent de Fontcoberta (Salt del Toll, Salt dels Esglaons, Salt de la Capa).

Desprès anirem a visitar el Salt del Pou (ubicat en un racó amagat i engorjat) i el Salt de Foncoberta.

Arribem a la sempre abundosa Font Martingala, abans d’empendre la pujadeta final fins el Roc de l’Àliga i el Puig Grillat (1413m), que tot i ser cims desconeguts ens ofereixen unes vistes més que notables.

Per tancar el cercle davallarem dins la fageda i travessarem els Colls d’en Carbassa i de Cans fins la Collada de Ciuret. A partir d’aquí i sempre pujant per la fageda, arribem als peus del Puig Cubell. Hi ha un parell de grimpades no massa fàcils (evitables pujant per la dreta).

Ja només ens queda la baixada sempre per camins de fageda molt macos, passem per la balma de Llevacaps i pel faig monumental de Can Font (ara tallat),

La ruta farà les delícies dels excursionistes, amants dels corriols intuitius, els cims poc mediàtics i les rutes solitàries.