To use this feature, you must be logged in.
Altitude
Speed
Altitude
Speed

Activity recorded with Sportiva 2
See deviceIdeal per passejar
Pont de Pedret
Situat sobre el riu Llobregat, aigua avall de la presa de l’embassament de la Baells, a uns 525 m d’altitud i ben a prop de l’església de Sant Quirze de Pedret.
Es tracta d’un pont gòtic, documentat l’any 1286, que travessa el Llobregat amb la forma d’esquena d’ase, fet amb pedra irregular i sense polir. Consta de quatre arcs (inicialment en tenia cinc) de mides desiguals; l’arc central és apuntat i els altres, més petits i de mig punt, rebaixats.
Prop del pont, i excavats a la roca viva, hi ha un seguit de forats arrodonits que corresponen als encaixos de les bigues de fusta que sostenien un pont romànic.
És un interessant exemplar de pont gòtic, que facilitava, en el seu temps, les comunicacions entre la vila de Berga i l’església de Sant Quirze de Pedret amb el sector de Sant Miquel de les Canals i el Puigarbessós.
La iglesia de San Quirze.
De origen mozárabe, tenía primitivamente una sola nave, coronada por una cabecera trapezoidal a la que se accedía a través de un arco de herradura.
En el siglo X se le añadieron dos naves laterales que terminaban en sendos ábsides semicirculares incomunicados con el central.
Ya en el período románico quedó comunicado con los dos ábsides laterales. Además, los arcos triunfales de herradura que dan paso a los ábsides descansan, en el caso de los laterales, sobre capiteles y columnas con basas.
Al asentarse el edificio sobre un terreno en pendiente, la nave norte quedó a un nivel superior. Respecto a la nave sur, poco es lo que hoy se conserva puesto que sólo nos queda la parte más próxima al absidiolo, donde se levantó en el siglo XIII una torre campanario, siendo lo demás transformado en un pórtico.
En cuanto a las cubiertas, las naves se cubren mediante una armadura de madera, el ábside central se cubre con bóveda de cañón de herradura y los absidiolos laterales con bóveda de horno ligeramente rebajada.
La portada sur, por la que se accede al templo, se realizó en el siglo XIII. Consta de una serie de arquivoltas lisas soportadas por capiteles decorados que descansan sobre un fuste estriado al oeste y otro salomónico al este, ambos asentados en basas.
Sant Miquel de les Canals
Església romànica del municipi de Vilada (Berguedà), al S del terme, situada a 1 000 m alt. (al límit amb els termes de Cercs i de la Quar), al cim de la serra de Picancel, els vessants septentrionals de la qual, dits les canals de Sant Miquel, que cauen en fort pendent damunt el Margançol, són profundament tallades pels afluents de l’esquerra del riu.